Batljan og Bøyums suksessfaktorer

Å ekspandere i det nordiske markedet kan gjøres på flere måter. SBB Norden har en mer kapitalintensiv strategi, mens Aspelin Ramm bruker Lennarts metode.

Eiendomsselskapet SBB Norden har halvannet år etter at selskapet ble startet med to svenske milliardærinvestorer i ryggen og Ilija Batljan som administrerende direktør, en eiendomsverdi på 20 milliarder svenske kroner. Kapitalintensiv satsing har gitt resultater. Aspelin Ramm har valgt en annen, suksessfull strategi, kalt Lennarts metode, ifølge adm. dir. Gunnar Bøyum. På Eiendomsdagene 18.-19. januar på Norefjell Ski & Spa får du med deg begge metoder.

SBB Nordens metode
Ilija Batljan og SBB Norden er som Aspelin Ramm kjent for sitt samfunnsansvar. Det handler om å skape verdier både for aksjonær og samfunn. Selskapet kjøpte i vår midtbygget til DNB i Bjørvika for 4,3 milliarder NOK, og har leieavtale med DNB over ti år med årlig leieinntekt på 180 millioner NOK. De eier Gullhaug Torg 4 i Nydalen, og eiendommer i Kristiansand for 803 millioner NOK. Samlet verdi på selskapets eiendommer her i Norge er 7 milliarder SEK, og Batljan regner med at det beløpet er fordoblet i løpet av noen få år.

Lennarts metode
Lennarts metode er en annerledes metode å satse på i det nordiske eiendomsmarkedet. Når vi investerer etter Lennarts metode, handler det om en mindre kapitalintensiv strategi, bygget på mennesker og felles kultur. Vi har bygget vår svenske virksomhet fra null til å utgjøre 25% av Aspelin Ramm i løpet av femten år, og den har vist seg å fungere godt, sier Bøyum, som også viser til at virksomheten til Aspelin Ramm i hovedsak knyttes til Oslo og Gøteborg. Selskapet er en av Norges mest markante by- og eiendomsutviklere. Spennende arkitektur, klar fokus på bærekraft og lønnsomhet er stikkordene for selskapet.

Vil du oppleve Ilija Batljan og få innblikk i SBB Nordens kapitalintensive strategi? Vil du få med deg hvordan Gunnar Bøyum og Lennarts metode danner grunnlaget for Aspelin Ramms nordiske investeringer? Da er uten tvil Eiendomsdagene 18.-19. januar på Norefjell Ski & Spa konferansen for deg!