Citycon – ny eier av Sektor Gruppen

Den nye finske eieren har overtatt kjøpesenterselskapet for 12,3 milliarder kroner

Skrevet av Thor Arne Brun

Citycon kjøper Sektor Gruppen, Norges nest største eier og drifter av kjøpesentre.
Citycon forsterker med det sin posisjon som det største børsnoterte selskapet med fokus på eierskap og drift av kjøpesentre i Norden og den tredje største operatøren i Europa.

Oppkjøpet på 1,5 milliarder euro, tilsvarende 12,3 milliarder norske kroner, gir Citycon eksponering over hele Norden, og øker selskapets brutto eiendelens verdi (GAV) med nesten 50 prosent, fra 3,4 milliarder euro til 4,9 milliarder euro.

Etter transaksjonen eier Citycon 55 kjøpesentrene i Norden og Estland, og det totale antallet besøkende øker fra 150 millioner til over 200 millioner.
Citycon når umiddelbart kritisk masse i Norge, en av de raskest voksende og sterkeste økonomiene i Europa. Sektor passer perfekt strategisk med en høykvalitetsportefølje av urbane dagligvare-forankrede kjøpesentre på steder med sterk demografi.

– Vi gleder oss over dette oppkjøpet som gjør at vi nå finnes i hele Norden. Transaksjonen er et viktig steg mot vårt mål om å være det mest kjente merkenavnet blant nordiske og baltiske kjøpesentre. Strategisk passer Sektor Gruppen perfekt for oss. Sektor er en organisasjon av høy kvalitet med en imponerende merittliste, verdifulle eiendeler og en erfaren ledelse, sier Marcel Kokkeel, administrerende direktør i Citycon.

– Vi er storfornøyd med å få en eier som har mye erfaring med eiendomsforvaltning innen detaljhandel, samt en langsiktig visjon og investeringshorisont. Å integrere Citycons brede erfaring, finansielle styrke og sterke ledelse med vår, vil gi optimale vilkår for videre vekst og utvikling. Samtidig vil det også skape stordriftsfordeler og synergier, sier Eirik Thrygg, administrerende direktør i Sektor Gruppen.

– Internasjonale forhandlere analyserer ofte Norden som ett marked. Nå kan vi tilby dem en komplett nordiske plattform. Citycon og Sektor deler den samme strategien med kjøpesentre i urbane strøk i hjertet av lokalsamfunnet. Dette gjør at sentrene dekker daglige behov, fortsetter Marcel Kokkeel.

Les hele artikkel på Estate Nyheter.

Under konferansen Retail Property vil Marcel Kokkeel, administrerende direktør i Citycon, fortelle bakgrunnen for etableringen i det norske markedet, og hvilken visjon og investeringshorisont de har for å etablere en nordisk Shopping Center plattform.