Meld deg på 23 dager igjen

Citykonferansen Nord 2017

Vi gjentar suksessen, og inviterer til Citykonferansen Nord den 18. oktober i Bodø!

Konferansen arrangeres i samarbeid med Sparebank 1 Nord-Norge, Christian Jakhelln AS og Norsk Eiendom.

Til fagkonferansen vil vi samle noen av landets beste foredragsholdere, presentere spennende caser innen by – og eiendomsutvikling, samt oppfordre til relasjonsbygging på tvers av nettverk.

Cityprisen Nord

Cityprisen setter fokus på prosjekter som er nyskapende, økonomisk vellykkede og slik utformet at de bidrar positivt til sine omgivelser.

Alle prosjekter vil bli vurdert av en fagjury som velger ut de tre beste prosjektene i regionen, disse vil bli godt profilert før og under årets konferanse og vinneren vil bli kåret under banketten.

Tidligere vinnere:

2017: Wi-To-gården i Tromsø

Frist for innsendelse av nominasjoner er 10.september.

Bankett – Bransjefest på kvelden!

Etter en dag med faglig påfyll samles vi for fest på kvelden.  Scandic Havet dekker opp til bankett og alt ligger til rette for en festkveld med god mat, drikke, underholdning og utdeling av den prestisjetunge Cityprisen Nord.

Følg med på løpende oppdateringer her.

09:00

Building Bodø for the future – Smart city development

Ida Maria Pinnerød , Ordfører i Bodø kommune

09:20

Utsikter for norsk økonomi og norske eiendomspriser

Peter Hermanrud , Sjefsstrateg i SpareBank 1 Markets.

09:50

Nord-norsk Eiendomsmarked: Status og trender

Erlend Bullvåg , Dekan, NORD Universtitetet

10:15

Kan 1500 startups forvandle en konservativ eiendomsbransje?

Daniel Kraft , Head of business Proptech, Stronghold Realtech

10:40

Shoppingområdet Promenaden – kan suksessen gjentas i andre byer?

Carl Erik Krefting , Chairman/Founding Partner i Søylen Eiendom

11:05 - 11:30

Pause

11:30

Vendors due diligence – selgers salgsforberedelse

Stig L. Bech , Advokat og partner i Advokatfirmaet BA-HR

11:50

New Aiport – New City A long term vision for Bodø

Elisabeth Reynholds , Chartered Urban Planner and Director of Urben

12:45 -13:45

Lunsj

13:45

Hvordan få sentrum til å leve! Case Ramsalt Næring – et tilskudd til det urbane Bodø

Morten Jakhelln / Anders Coucheron , Utviklingsdirektør Anders Coucheron og Administrerende Direktør Morten Chr. Jakhelln

14:10

«Fra 0,- til 100 mill på 10 år»

Roger Håkonsen , Administrerende direktør, ZAR Eiendom

15:00- 15:30

Pause

15:30

Fra mulighet, til virkelighet & lønnsomhet!

Arthur Buchardt , Eiendomsutvikler og hotellmagnat

Ida Maria Pinnerød

Ordfører i Bodø kommune

Building Bodø for the future – Smart city development

Dersom flyplassen i Bodø flyttes nærmere sjøen blir det frigjort så mye arealer at byen kan doble sin størrelse. Visjonen er at Bodø skal bli «verdens smarteste by», noe som har skapt stor internasjonal interesse. I 1950 ble det avholdt et Nato-møte der det ble besluttet å bygge en kampflybase i nord. Valget falt på Bodø og halvannet år etter, på våren i 1952, ble den nye flyplassen åpnet. Siden man hadde det veldig travelt valgte man den rimeligste og enkleste løsningen, og derfor plasserte man flyplassen midt på Bodøhalvøya.

Rullebanen på dagens flyplass er svært slitt og har rundt ni års gjenstående levetid, i tillegg skal Forsvaret flytte sin kampflybase til Ørlandet. Disse to faktorene gjør at det nå åpner seg en anledning til å flytte dagens flyplass ut til sjøkanten på halvøya.

Dette gjør at vi kan frigjøre et areal som er like stort som Fornebu, og at vi i praksis dobler Bodøs byareal, Arealutfordringene til Bodø blir løst, både på kort og lang sikt. Det gjør at vi kan bygge en grønn, kompakt og menneskevennlig by. Visjonen til Bodø er å bygge verdens smarteste by.

Pinnerød har en mastergrad i språk og cand.mag. i samfunnsvitenskapelige fag fra Universitetet i Tromsø og har arbeidet ved nåværende Nord universitet siden 2003. Ordfører i Bodø, nestleder i styret i Nordland Arbeiderparti, og så sitter hun i Arbeiderpartiets landsstyre.
 

Peter Hermanrud

Sjefsstrateg i SpareBank 1 Markets.

Utsikter for norsk økonomi og norske eiendomspriser

Peter Hermanrud har en MBA med spesialisering i Finans fra University of Chicago (1984) og er siviløkonom fra NHH (1982). Han jobbet i Procter & Gamble, Geneve som finansanalytiker (1984 – 1987), i Elcon Securities ASA som sjefanalytiker (1987-1990) og i Vital Forsikring som investeringsdirektør (1990-1998). Han jobber som sjefstrateg i  Swedbank Securitues og er nå påtroppende sjefsøkonom i SpareBank 1 Markets.

Stig L. Bech

Advokat og partner i Advokatfirmaet BA-HR

Vendors due diligence – selgers salgsforberedelse

–          Fordeler og ulemper med Vendors due diligence – kommersiell betydning

–          Rettslige spørsmål, blant annet betydningen i forhold til kjøpers egen DD og rådgivernes ansvar

Transaksjonsmarkedet de senere årene har vært aktivt, og preget av nye grupper profesjonelle utøvere – særlig de store internasjonale aktørenes inntog. Dette stiller nye krav til salgsforberedelse, i mange tilfeller også en komplett selgers due diligence (Vendors Due Diligence). En slik due diligence består i at selger selv gjør en due diligence på salgsobjektet før eiendommen legges i markedet. En slik DD kan bestå av alt fra en grovsjekk av et datarom (for å finne frem til oppryddingspunkter eller forhold som krever særlig forklaring) til en komplett juridisk, finansiell og teknisk due diligence med omfattende rapportering. Formålet med øvelsen er å sikre en ideell prosess som leder til en best mulig pris, og i særlig grad – å øke forutsigbarheten i budgivning og kontraktsforhandling med eventuell eksklusiv aktør. Det alle ønsker å unngå er overaskelser av negativ karakter – langt inne i en prosess!

Stig L. Bech er i samtlige norske og internasjonale advokatratinger (Finansavisen, Chambers, Legal 500 mv.) ansett som en av de ledende eiendomsadvokatene i det norske markedet. Stig har svært omfattende erfaring i transaksjonsmarkedet. Han arbeider også med større eiendomsutviklingsprosjekter (bolig og næring), strukturering og forvaltning av næringseiendom og eiendomsselskaper og leieavtaler. Stig er sentral i arbeidsgruppene som løpende utarbeider standard leie- og kjøpekontrakter for de norske bransjeaktørene, kontrakter som i dag er markedets ledende maler. Stig er leder av BA-HRs eiendomsgruppe.

Elisabeth Reynholds

Chartered Urban Planner and Director of Urben

New Aiport – New City
A long term vision for Bodø

Bodø has big plans. With relocation of the existing air base acting as a primary catalyst, Bodo is planning for a smart, sustainable and successful future. To help Bodø Kommune articulate their vision for the city, the International Society of City and Regional Planners assembled an Urban Planning Advisory Team to visit Bodø and share their knowledge on techniques for making better cities. At City Konferansen Nord the leader of the advisory team will expand on their initial findings, and discuss some of the implications and opportunities for the real estate and construction industries. Key themes include: rethinking cities, building on Bodø’s strengths, stitching together the urban fabric, project coordination and future proofing infrastructure.

Elizabeth Reynolds is a Chartered Urban Planner and Director of Urben, an east London studio focused on planning, design and problem solving for urban environments. Over the past 15 years Elizabeth has worked in multidisciplinary teams on major infrastructure and regeneration projects including the Queen Elizabeth Olympic Park and Crossrail. Urben works from macro scale strategic city plans to detailed street design, with a common theme of making cities creative, productive and resilient places. Originally from Melbourne, Elizabeth loves exploring art and architecture in new cities. She is currently writing a book titled Underground Urbanism about the overlooked but important places
beneath our cities.

Daniel Kraft

Head of business Proptech, Stronghold Realtech

Kan 1500 startups forvandle en konservativ eiendomsbransje?

Ifølge CB Insights har ca 100 milliarder (SEK) på risikovillig kapital investert i eiendoms tech, og Angel List List anslår at det finnes over 1500 startups som ønsker å endre bransjen. Hvem blir vinnere og tapere i det nye digitale landskapet?

Med bakgrunn i management consulting, er Daniel ansvarlig for Strong Realtech Ventures den digitale akseleratoren i Stronghold Invest. Fokuset her å utnytte konsernets digitale eiendeler og bransjeledende portefølje av selskaper, for å skape og levere morgendagens tjenester for eiendomsbransjen. Med argusøye ser han etter forstyrrende, skalerbare og innovative forretningsmodeller, med potensial til å skape unik verdi for kunder og bedrifter. Han jobber I dag med selskap som Newsec, Niam og Datscha. Han sitter for tiden i styret for Stronghold’s digitale ventures Datscha, Tessin og Workaround.

 

Arthur Buchardt

Eiendomsutvikler og hotellmagnat

Fra mulighet, til virkelighet & lønnsomhet!

Utvikler og eier av store hotellanlegg i Norden. Har siden begynnelsen av 90-tallet utviklet en rekke nye hoteller, og sammen med sønnen Anders de 10 seneste årene, til sammen bygget over 20hoteller, flere større kontorbygg samt leilighetsprosjekter. Bygger det som skal bli Helsinkis største konferansehotell, samt gått i gang med utviklingen av Turisthytta På Rønvikfjellet i Bodø og har store planer for tomten.  Og alt dette gjøres uten kontor, PC eller mail.

Morten Jakhelln / Anders Coucheron

Utviklingsdirektør Anders Coucheron og Administrerende Direktør Morten Chr. Jakhelln

Hvordan få sentrum til å leve! Case Ramsalt Næring – et tilskudd til det urbane Bodø

Utviklingsdirektør Anders Coucheron og Administrerende Direktør Morten Chr. Jakhelln tar oss med på reisen om Ramsalt Næring. Hvordan skape en ny destinasjon, urbanitet og byliv. Hvordan forholde seg til utfordringer i forhold til morgendagens digitale hverdag?

Morten er administrerende direktør for Christian Jakhelln AS og Hundholmen byutvikling hvis virksomhet er innovasjon og byutvikling, bil, mc og marine. Det er en av Bodøs største eiere og forvaltere av eiendom. Morten er utdannet bilmekaniker, maskintekniker og siviløkonom. Han er styreleder i egne selskaper, samt styremedlem i NHO, Bodøregionenes utviklingsselskap og kulturinstutisjoner som Nordland Musikkfestuke, Stormen Teater og Konserthus samt Rederiet Saltens.

 

 

Erlend Bullvåg

Dekan, NORD Universtitetet

Nord-norsk Eiendomsmarked: Status og trender

Nord Norsk næringsliv har god vekst og betydelige investeringer skjer i regi av bedrifter og gjennom boligutviklings prosjekter. Interessen for regionen øker raskt i eiendomssektoren. I dag mangler løpende oversiktlige analyser av næringseiendoms og boligmarkedet for Nord Norge.

I foredraget vil Bullvåg vise status i marked, utviklingstrender i et meget spennende eiendomsmarked.

 

Carl Erik Krefting

Chairman/Founding Partner i Søylen Eiendom

Shoppingområdet Promenaden – kan suksessen gjentas i andre byer?

Søylen Eiendom utviklet Promenaden i Oslo med steen & Strøm Magasin, EGER og 9 andre eiendommer med mote og luksus butikker som GUCCI, Saint Laurent, Hermes, Louis Vuitton, MArc JAcobs m.fl.
 
Utviklingen av Promenaden endret Oslo sentrum, og trakk kundene tilbake til sentrums handel etter mange år med nedgang.
 
Har Nord-Norge noe å lære av Promenaden satsningen?

Carl Erik Krefting etablerte Søylen Eiendom AS i 2004 sammen med Runar Vatne og Hans Petter Krohnstad. Søylen Eiendom har ca 270.000 m2 eiendomsmasse. Hovedsakelig i Oslo, men også noe i Moss og Tønsberg utenfor Oslo og i Zurich, Sveits. Søylen Eiendom AS er største eiendomsbesitter i Kvadraturen og i bykjernen, rundt Egertorget, der Søylen er med på å bygge Oslos high end shopping distrikt. I mai 2009 åpnet Norges første high end magasin; Eger. I juli 2011 kjøpe Søylen, sammen med Schage Eiendom, Steen & Strøm Magasin som er Norges eldste varehus. I området omkring eier Søylen nå flere eiendommer som utvikles og ferdigstilles til nye utenlandske leietagere. Carl Erik Krefting arbeider aktivt for handelsstanden i Oslo, og er opptatt av at byen skal være levende og tilby gode shopping- og restaurantopplevelser for folk flest.

Roger Håkonsen

Administrerende direktør, ZAR Eiendom

 «Fra 0,- til 100 mill på 10 år»

Roger Håkonsen vil fortelle om opp og nedturer ved oppbygging av et eiendomsselskap fra bunnen. Selskapet har etter 10 års drift ca 30 egne eiendommer og er medeier i 15 andre eiendomsselskaper.

Programkomité

Cecilie Helen Walle
Markedssjef / Forretningsutvikler, Estate kunnskap

Morten Jakhelln / Anders Coucheron
Utviklingsdirektør Anders Coucheron og Administrerende Direktør Morten Chr. Jakhelln

Per Martin Olsen
Banksjef, SpareBank1 Nord-Norge

Stein Ove Ødegård
Leder, Estate kunnskap

Citypris – Jury 2017

Thor Olaf Askjer
Administrerende direktør, Norsk Eiendom

Martin Tjærandsen
Martin er styreleder, partner og fagansvarlig for Nord-Megler AS

Kjeld Nash
Arkitekt, AT Plan og arkitektur.

Smarte, digitale byggeplasser

Les mer

Eiendomsforvaltning

Les mer
Alle våre konferanser →
↑ Til toppen