Snart vil du kunne kjøpe brukte byggematerialer

Gjenvinning av byggematerialer kommer til å bli en ny næring fremover. Det mener Fredrik Barth i Asplan Viak.

Omtale på Estate Nyheter – Vest Norge

– Det er ikke mer energibesparelse å hente ut av ytterligere krav til isolering av husene våre. Derfor må vi se på andre områder for å gjøre bygg- og eiendomsbransjen mer miljøvennlig. To av de viktigste områdene fremover vil være transport og materialbruk, sier Fredrik Barth i Asplan Viak.

16. november kommer han på konferansen ”Smarte, digitale byggeplasser” for blant annet å snakke om gjenbruk av byggematerialer.
– Vi vil se en utvikling der bygg i stadig større grad bli resirkulert. Byggematerialene blir tatt vare på, og på samme måte som man går på bilgjenvinningen og finner bildeler, så vil man kunne gå på en brukthandel og kjøpe brukte byggevarer, sier Barth.

Dette stiller selvfølgelig store krav til dem som river byggene. Materialene må tas vare på og byggene må derfor rives (og bygges) på en slik måte at delene kan brukes om igjen.
– Dette er den nye bølgen og det pågår for øyeblikket et kappløp om å være først ute med pilotprosjekter som både tar hensyn til kravet om redusert transport samt gjenbruk av byggematerialer, sier Barth.