CityGlød2022_Stavanger_SoMe_1200x630

De nominerte til CityGlød-prisen i Stavanger

CityGlød er en pris som gis til unge og lovende talenter i eiendomsbransjen under 40 år som har vist engasjement og innovasjonsevne innen eiendomsfagene, og bidratt til verdiskapning i bransjen.

Det er andre gang denne prisen skal deles ut i Stavanger, og i år er det disse tre talentfulle eiendomsaktørene som er nominert: Magnus Meisal i kontorfelleskapet FOMO, Vetle Bringsjord i aktivitetsplattformen Heime og Helene Olsen-Beck i boligutvikleren K2 Bolig.

Juryen består av Ida Hjeltnes i Norsk Eiendom, tidligere CityGlød-vinner Sigbjørn Groven i Futurehome, Magnus Ervik Fossheim i Skanska Eiendomsutvikling og Carine Bjørvik Andersen i Estate Media.

 

Nominert: Magnus Meisal, daglig leder i FOMO

«Jeg kaller meg selv en frivillighetsmann», forteller Magnus Meisal, som helt siden ungdomstiden har vært den som alltid rekker opp hånda og påtar seg verv og ansvar for å dra i gang aktiviteter og gjennomføre arrangementer. Etter videregående startet han sitt første selskap, og som byggingeniørstudent på universitetet fortsatte han å fylle opp kalenderen. Han var med på å starte studentforening, en egen parlamentarisk liste og ikke minst Tappetårnet, en studentbar som så langt hadde manglet på det unge universitetet. «Studentavisen hadde en gang en kåring av hvem som hadde mest makt på UiS, der jeg kom på plassen foran rektor», minnes Magnus lattermildt. «Dessuten var direktøren der avholds, så det var ikke bare enkelt. Men bar måtte vi ha!» Magnus var også med på å gründe Mybox, som brukte shippingcontainere for å lage rimelige studentboliger. Prosjektet fikk mye oppmerksomhet både her hjemme og i utlandet.

Som en av de første i Norge satset han på coworking for startups, da han startet Innovation Dock sammen med Nils Henrik Stokke. Etter fem år med fremgang solgte Magnus seg ut, og fikk i 2019 muligheten til å være med i FOMO. De hadde allerede kjøpt en portefølje med eiendommer i Stavanger og Forus, som på denne tiden opplevde usedvanlige trange tider.

«Meglerne sa at det dummeste du kunne gjøre var å kjøpe et næringsbygg på Forus, og det med atriumet var det dummeste av de alle. Ubrukelig, tåpelig, tomt og dyrt areal, visstnok», forteller han. Siden da har de med fokus på trivsel, slagordet Love where you work og uten arkitekthjelp, gjort det nederlagsdømte bygget om til et fargerikt og levende samfunn. Her finner du 34 000 nyoppussede kvadratmetere med kontorer, unike møterom, planter og rennende vann, egen foodcourt og ikke minst – ca. 1200 ansatte fordelt over 140 leietakere.

– Vi bruker 50% av tiden vår på arbeidsplassen. Hvorfor skal det være et hvitt og sterilt sted, der du bare er opptatt av å kutte kostnader? Sier Magnus

Med Magnus ved roret har FOMO rett og slett blitt en dundrende suksess, utviklet midt i en coronapandemi og uten tunge investorer til hjelp. Og om noen uker har han satt av tid i kalenderen til å gifte seg.

 

Nominert: Vetle Bringsjord, daglig leder i Heime Proptech

«Hvorfor føler vi at vi må kjøpe oss en dyr drill når vi flytter inn et sted, når det ligger en drill og støver ned i alle de andre leilighetene rundt oss?», spør Vetle retorisk. Det er ingen tvil om at delekulturen ligger dypt forankret hos gründeren som har vært med å skape den digitale plattformen Heime, med mål om å skape aktivitet og felleskap der folk bor. Men med en Master i finans fra BI Nydalen og to påfølgende år som aksjeanalytiker, var det ikke selvsagt at Vetle skulle bli «frelst» på sosial bærekraft. Det føler han at han kan takke morfaren for: «Morfar satt mye alene under pandemien, helt til han hang opp en lapp der han bodde om at han hadde printer og scanner i leiligheten tilgjengelig hvis noen trengte det. Han fikk så mye besøk at han ble nesten lei seg når samfunnet åpnet opp og folk sluttet å komme innom. Nå er ukas høydepunkt søndagsmiddagen med barn og barnebarn. Målet mitt med Heime er å skape så mange muligheter til aktivitet der man bor at en morfar nesten ikke har tid til søndagsmiddag», forteller Vetle.

– Nordmenn er sosiale på Gran Canaria, men tør knapt si hei til naboen hjemme, sier Vetle

Med Heime får alle beboere sin egen app der man kan melde seg på felles aktiviteter og få tilgang til dele-ordninger for alt fra bil og gjestehybel til kunnskap, handlehjelp og den berømte drillen. Bruken skjøt skikkelig fart under pandemien, og med selskaper som Skanska, PEAB, Solon Eiendom og Bakke Bolig på kundelisten, har Heime fått en pangstart.

«Vi startet opp med å selge til nybygg i Rogaland, og nå er vi over hele Norge fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. Vi har nærmere 15 000 boliger i tjenesten vår og øker med ca. 1000 boliger i måneden», sier Vetle stolt.

Men selv om det er mange som har tilgang til teknologien, trenger vi nordmenn som kjent litt hjelp for å komme i gang. «Ingen vil stikke seg ut og være den første til å be om noe, eller arrangere noe», forklarer han. «Derfor drar vi alltid rundt og drar i gang den første vinsmakingen, den første kinokvelden eller den første fellesgrillen. Før du vet ordet av det så har de maleklubb, fekteklubb, ølbrygging og fast filmkveld i uka».

 

Nominert: Helene Olsen-Beck, salgs- og markedssjef i K2 Bolig

«Jeg var ferdig med å studere i Bergen, og skulle selge leiligheten min for å flytte hjem til Stavanger igjen», forteller Helene. Salget skulle vise seg å bli startskuddet på en årelang lidenskap for salg, markedsføring og utvikling av boliger. Hjemreisen ble avlyst, og istedenfor erstattet av jobb som eiendomsmegler. Det var ingen kjære mor: «Jeg fikk mobiltelefon og pc, og beskjed om at lønna var basert på 100% provisjon. Det var ganske tøft, men også enormt lærerikt, og det gikk heldigvis veldig bra», minnes hun. I 2011 flyttet hun tilbake til Stavanger og jobb i Selvaag Bolig, og deretter gikk turen til Jadarhus og stilling som salgs- og markedssjef. En kaffe med K2 Bolig-gründer Sigve Hebnes førte henne dit hun er i dag: «I alle fall var jeg enig etter møtet vårt, om at jeg var den rette til å drive selskapet videre sammen med», forteller Helene med en latter. Hun overbeviste raskt Hebnes om det samme, og dermed ble en tenkt prosjektlederstilling gjort om til salgs- og markedssjef. Siden har de sammen bygget opp K2 Bolig til å bli en av de største boligaktørene i regionen.

– Jeg er stolt over å ha vært med på å bygge opp K2 Bolig til å bli en av de største boligaktørene i regionen på få år, sier Helene

«Jeg trives veldig godt, og har vært veldig sikker hele tiden på at jeg har valgt riktig bransje», forteller Helene. «Jeg liker oppgavene, menneskene, samarbeidet og relasjonene». Helene sitter også i styret for Coop Madla Handelslag, i ressursgruppen for Bygg og anlegg i regi av Næringsforeningen i Stavanger og hun har flere ganger vært med på å arrangere Boligkonferansen Stavanger. Selv om hun har tre barn og bruker mye av fritiden på trening, setter hun av tid til å være med på det som skjer i Stavanger: «Jeg er veldig opptatt av nettverk- og relasjonsbygging», forteller hun. «Kanskje jeg er med på for mye, men jeg prøver å stille opp når noen arrangerer noe. Det er veldig viktig for å kunne levere bra – det å bidra positivt og være en aktiv samarbeidspartner. Jeg synes vi er veldig flinke her i byen til å snakke hverandre opp, og bygge hverandre opp», avslutter hun.

 

 

Vinneren av CityGlød-prisen kunngjøres under festmiddagen på Citykonferansen Stavanger den 3. november. Se hele programmet her. Konferansen arrangeres i samarbeid med Norsk Eiendom, Smedvig Eiendom, Sparebank 1 SR-Bank, Eiendomsmegler 1 Næringseiendom, Base Property og Stavanger Sentrum.

 

Aktuell konferanse

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta informasjon om våre konferanser med eiendomsrelaterte temaer.

    Til toppen