Flyttbare boliger inntar København

Danmark får nå sine første flyttbare studentboliger. Innen 2021 skal det bli over 2 000 av dem ulike områder i transformasjon i København.

I oktober 2017 vedtok København kommune en strategi for midlertidige boliger, som sier at så mange som mulig midlertidige studentboliger skal bygges de neste årene. Hele 2300 søkte om å få bo i en av de første 84 containerboligene, hvorav fire er bygd for funksjonshemmede studenter. Med disse midlertidige boligene viser CPH Village at det er mulig å kunne forene midlertidig plassering med bygninger av høy kvalitet. På Boligdagene 2018 på Strømstad Spa 26.-27. april får du vite hvordan.

Fra industri til studier

Boligene ligger på Refshaleøen, et gammelt ærverdig industriområde, hvor B&W Værft holdt til. Området er i transformasjon, restauranter, streetfood og festivaler preger stedet, og med de nye boligene kan studenter få en god og billig bolig midt i et av byens havneområder med et fantastisk byliv og en spennende kultur, ifølge borgermesteren i København.

Et bærekraftig konsept

De flyttbare studentboligene skal plasseres på tomme arealer og industriområder i forandring. Konseptet er bærekraftig med lavt energiforbruk, god ventilasjon og gode dagslysforhold. CPH Village har planer om å oppføre ytterligere syv Villages til 2000 studenter på tomme perspektivarealer de neste tre årene. Hver eneste bolig har sitt eget drivhus, og det bygges også felleshus der studentene kan ha sine egne arrangementer.

Noe av det mest kreative

Vil du vite mer om de flyttbare studentboligene i København? Vil du vite mer om hvordan disse boligene bidrar positivt i byens miljø og konseptets exit-strategi? Vil du vite mer om hvordan gründerne bak CPH Village har lyktes og om deres ambisiøse planer? Få med deg prosessen bak konseptet, fra idé og planlegging til fullføring av noe av det mest kreative vi har sett innen boligplanlegging de siste årene. På Boligdagene 2018 på Strømstad Spa 26.-27. april får du vite alt om et unikt konsept: Flyttbare studentboliger.